Over Lien

Meer liefde, geluk en voldoening ervaren is altijd al een van mijn grootste doelen in het leven geweest. Het enige waar ik me als kind al over verwonderde is ‘het begrijpen’ van waarom ik hier op aarde was. Toen al stelde ik mezelf vragen als ‘Wie ben ik? Wat kom ik hier doen?’ en ‘Waarom doen mensen zoals ze doen?’

Het stellen van deze vragen heeft ervoor gezorgd dat ik op ontdekkingstocht ging. In eerste instantie zocht ze naar antwoorden in de wereld buiten mezelf. Bij vrienden, vriendinnen, ervaringen, vriendjes, spullen. Uiteindelijk ook in mijn studie (door verder te studeren) ging ik op zoek naar antwoorden. Zo studeerde ik verder na het MBO & het HBO om uit te komen bij de studie waarvan ik hoopte dat deze mij eindelijk verder kon helpen in het begrijpen van het leven en de mensen om mij heen. Dit was mijn droomstudie ‘psychologie’ op de Universiteit. Zo kwam ik ook in aanraking met vakken als filosofie, wat me nog meer intrigeerde. Want wat was de zin van het leven?

“Mijn ouders zijn allebei holistisch therapeut, dus voor mij was al veel normaal waarvan ik dacht dat dit voor anderen ook zo was. Dingen als meditatie, praten over je emoties, voice dialogue, reiki, NLP, je eigen (familie)systeem opstellen, reflecteren op je gedrag en ga zo maar door.”

 

Iets wat mij denk ik wel uniek maakt, is zeker mijn opvoeding. Zo groeide ik op in een gezin waar beide ouders een carrière switch maakte naar het coachen en begeleiden van mensen op holistische wijze toen ik 8 jaar oud was. Deze mooie, maar bewogen ontwikkeling zorgde ervoor dat ik mee kon groeien met alle ontwikkelingen die er op het gebied van spiritualiteit en (zelf)bewustzijn plaats vonden. Pas later ontdekte ik dat al deze dingen, die ik thuis zelf onderging en leerde, ook een naam hadden en dat mensen hier hele cursussen en opleidingen voor deden om het toe te kunnen passen. Terwijl ik zelf deze technieken dus simpelweg al geïntegreerd had, zonder er een naam of label aan te koppelen. Als kind wist ik natuurlijk nooit dat dit technieken waren. Ik nam dit gewoon over van mijn ouders en paste het zelf automatisch toe wanneer het nodig was. Op mijn eigen leven en bij het helpen van anderen met de tegenslagen op hun pad. Het werkte gewoon!

 

“Ook was ik benieuwd naar wat er nog meer was. Hoe dacht de wereld over de dingen ten opzichte van hoe mijn ouders erover dachten. Ik was erin geïnteresseerd om dit wellicht te gaan combineren later: spiritualiteit én wetenschap. Dat leek me de ultieme combinatie”

 

En dit heeft er dus voor gezorgd dat ik me buiten spiritualiteit -waarvan je zou kunnen zeggen dat ik het met de paplepel ingegoten heb gekregen- ook ben gaan interesseren voor de wetenschap van de psychologie. Dit is uiteindelijk doorgegroeid naar een Master of Science in de richting van de Positieve Psychologie: Daar waar het klinische aspect van psychologie (wat jij en ik onder een psycholoog verstaan) zich focust op de mens met een ontwikkelingsstoornis, zo focust de positieve psychologie -en ik dus- zich op de mentaal gezonde mens, zoals jij 😉. Met thema’s als mindset, geluk, zelfliefde en acceptatie, authenticiteit, vitaliteit en veerkracht gaan wij er samen voor zorgen dat jouw leven van een 7 naar een 9 gaat! Ach wat, een 11!! We focussen ons op de positieve aspecten in je leven om ervoor te zorgen dat deze zullen groeien op zo’n manier dat je nog lichter, liefdevoller en gelukkiger in het leven komt te staan.

En nu…

Nu ben ik dus hier. Wetenschappelijk opgeleid. Spiritueel geschoold. Vijf ervaringsjaren in het coachen en begeleiden van cliënten in mijn eigen bedrijf. En 20 jaar levenservaring met het aankijken van de diepe en pijnlijke stukken in mezelf. Mijn missie is echt om zoveel mogelijk mensen te mogen helpen op een pad naar meer zelfkennis en emotionele volwassenheid zodat je het leven vanzelf vanuit meer lichtheid, compassie en liefde kunt gaan ervaren.

 

Ik ga je niet leren hoe je om moet gaan met de maatschappij, met je vrienden, je relatie of met een stoornis (al worden al deze dingen wel gemakkelijker door juist met jezelf aan de slag te gaan). Ik leer je om jezelf te leren kennen en begrijpen. Echt de diepste diepte in jezelf ontdekken, deze omarmen en vanuit hier een lichter en gelukkiger leven creëren. Omdat alles begint bij jezelf.

 

Voor de gezonde mens: hoe doe je dat??

 

Ik geloof absoluut in de combinatie van wetenschap én spiritualiteit, omdat je hiermee alle facetten aanspreekt door het toepassen van verschillende technieken op zowel emotioneel, mentaal, fysiek en op zielsniveau.

Wauw, ben je hier nog steeds aan het lezen? 😉 Weet dan dat ik sta te springen om jou te mogen helpen met alle technieken die ik in mijn rugzakje heb. Waardoor ik onwijs goed kan kijken wat er bij jou als persoon nodig is om een lichter, liefdevoller en dus gelukkiger leven te leiden. Want dat is mijn doel: meer licht, liefde en geluk in deze wereld brengen.

 

 

Veel Liefs,

 

Lien