Over Lien

Meer liefde, geluk en voldoening ervaren is altijd al mijn grootste doel in het leven geweest. Het enige waar ik me als kind al over verwonderde is ‘het begrijpen’ van waarom ik hier op aarde was. Toen al stelde ik mezelf vragen als ‘Wie ben ik? Wat kom ik hier doen?’ en ‘Waarom doen mensen zoals ze doen?’

Het stellen van deze vragen heeft ervoor gezorgd dat ik op ontdekkingstocht ging. In eerste instantie zocht ze naar antwoorden in de wereld buiten mezelf. Bij vrienden, vriendinnen, ervaringen, vriendjes, spullen. Uiteindelijk ook in mijn studie ging ik op zoek naar antwoorden. Zo studeerde ik verder na het MBO & het HBO om uit te komen bij de studie waarvan ik hoopte dat deze mij eindelijk verder kon helpen in het begrijpen van het leven en de mensen om mij heen. Dit was mijn droomstudie ‘psychologie’ op de Universiteit. Zo kwam ik ook in aanraking met vakken als filosofie, wat me nog meer intrigeerde. Want wat was de zin van het leven?

“Mijn ouders zijn allebei holistisch therapeut, dus wat voor vele nog vreemd of nieuw kan zijn, was voor mij als kind al de normaalste zaak van de wereld.”

Iets wat mij denk ik wel uniek maakt, is zeker mijn opvoeding. Zo groeide ik op in een gezin waar beide ouders een carrière switch maakte naar het coachen en begeleiden van mensen op holistische wijze. Deze ontwikkeling zorgde ervoor dat ik op 8 jarige leeftijd al mee kon groeien in spiritualiteit en (zelf)bewustzijn. Pas later ontdekte ik dat al deze technieken, die ik thuis leerde, ook een naam hadden en dat mensen hier hele cursussen en opleidingen voor deden om het toe te kunnen passen. Yup, reiki, NLP, breathwork, systeemwerk, emotioneel lichaamswerk, introspectie, meditatie, noem het maar op. Voor mij is het de normaalste zaak van de wereld om deze dingen op mezelf en mijn leven toe te passen.

“Toch was ik benieuwd naar wat er nog meer was. Hoe dacht de wereld over de dingen ten opzichte van hoe mijn ouders erover dachten? En zou ik deze 2 werelden ooit samen kunnen brengen: spiritualiteit én wetenschap. Dat leek me de ultieme combinatie”

 

En dit heeft er dus voor gezorgd dat ik me buiten spiritualiteit -waarvan je zou kunnen zeggen dat ik het met de paplepel ingegoten heb gekregen- ook ben gaan specialiseren in Positieve Psychologie: de wetenschap over mindset, geluk, zelfliefde, voldoening, authenticiteit, vitaliteit en veerkracht. 
 
Ik geloof absoluut in de combinatie van wetenschap én spiritualiteit, omdat je hiermee alle facetten aanspreekt door het toepassen van verschillende technieken op zowel emotioneel, mentaal, fysiek en op zielsniveau.
 
 
Ik ga je niet leren hoe je om moet gaan met de maatschappij, met je vrienden, je relatie of met een stoornis (al worden al deze dingen wel gemakkelijker door juist met jezelf aan de slag te gaan). Ik leer je om jezelf te leren kennen en begrijpen. Echt de diepste diepte in jezelf ontdekken, deze omarmen en vanuit hier een lichter en gelukkiger leven creëren. Omdat alles begint bij jezelf.
Mijn missie is echt om zoveel mogelijk mensen te mogen helpen op een pad naar meer zelfkennis en emotionele volwassenheid zodat je het leven vanzelf vanuit meer lichtheid, compassie en liefde kunt gaan ervaren.
 
Wauw, ben je hier nog steeds aan het lezen? 😉 Weet dan dat ik sta te springen om jou te mogen helpen met alle technieken die ik in mijn rugzakje heb. Waardoor ik onwijs goed kan kijken wat er bij jou als persoon nodig is om een lichter, liefdevoller en dus gelukkiger leven te leiden. Want dat is mijn doel: meer licht, liefde en geluk in deze wereld brengen.
 
Veel Liefs,
 
Lien