# januari 2022

De laatste dag van januari en nog steeds verteld het universum me dat ik rustig aan mag doen. Dat ik mijn tijd mag nemen. Want:

Everything happens in divine timing

En zo is het ook. Wat een jaar is het nu al zeg! 2022. Ik voel het, voel jij het ook? De energie is anders. We zijn daadwerkelijk aan het shiften. Het voelt lichter en luchtiger. Al is dit wel iets waar je ook zelf als mens voor kiezen mag/moet.

 

Want dat leven in de zwaarte is vaak ook een gewoonte voor ons geworden. Een manier waarop we ons eigen leven nu eenmaal aanschouwen.

…het is zwaar, want ik ben anders. Ik denk anders (maar lief mens, zie je jouw unieke kracht? Zoek je de juiste mensen wel op?)

…het is zwaar, want mijn omgeving begrijpt me niet (maar lief mens, begrijp jij jezelf wel?)

…het is zwaar, want ik ben eenzaam (maar lief mens, ga je er wel op uit?)

 

Wat ik zoveel mogelijk mensen mee wil geven is dat je echt een keuze hebt. Dat je altijd een nieuwe keuze mag maken in je leven. Je bent zelf verantwoordelijk voor het leven dat je wel (of niet) leidt. De keuze voor een lichter leven begint bij jezelf. In je mind, in je lijf, in je kern, je hart, je overtuigingen!

Als er iets is wat ik steeds weer opnieuw ervaar, dan is dat: 

Dat ik veel krachtiger ben dan ik denk.

 

 

Krachtiger in mijn lichaam, maar vooral krachtiger in mijn hoofd. Ik ben het zelf die mijn gedachten uitkiest. Ik ben het zelf die me laat leiden door angst of door liefde. Niet in de buitenwereld, maar met mezelf! Door bij mijn eigen angsten te blijven, ze te voelen en serieus te nemen, maar er tevens voor te kiezen: Om me er niet door te laten leiden.

 

Kiezen voor een mooiere wereld, begint bij jezelf.

Kiezen voor een fijner leven, begint bij jezelf.

 

Bij het nemen van eigenaarschap over je eigen gedachten en gevoelens.

Ook kiezen voor liefde begint bij jezelf. Namelijk bij liefde voelen voor jezelf. Bij zachtheid en begrip tonen naar jezelf. En dus wanneer het leven je laat zien dat je je hart mag volgen op jouw eigen tempo, dan luister ik.

Dan bedank ik mijn ego, voel ik mijn weerstand en ervaar de rust mij gegeven wordt. Wat een cadeau zit er toch in alles om mij heen.

 

Heb jij dat ook? 😉 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *